Myriam Romijn, is geboren 02-10-1957 te Ukkel BelgiŽ.
Vanaf haar 12e jaar  is ze reeds geobsedeerd door wit en zwart contrasten. Zo maakte ze vele tekeningen op zwart karton met witte inkt en kroontjespen. Vanuit haar kenmerkende contrast benadering is ze langzamerhand ook gaan schilderijen met de meest uiteenlopende technieken en kleuren.

Myriam Romijn heeft haar opleiding gevolgd op het kunstatelier van de firma Parastone. Daar werden beelden ontworpen en geschilderd met verschillende technieken en daarna in productie genomen. Ze heeft uiteindelijk 23 jaar voor Parastone gewerkt. 

Na Parastone heeft ze vervolgens 2 Ĺ jaar op een bedrijf gewerkt waar ze zich bezig hield met het ontwerpen en vervaardigen van meubels en accessoires uit glas. Zo ontstond het idee om haar tekeningen op glas te gaan zetten.

Met witte dekkende glasverf en een kroontjespen tekent Myriam Romijn haar ontwerp op meubelglas van ongeveer 1 cm dik.  Om het wit op zwart effect in te sluiten en te voltooien spuit ze tot slot met zwarte lak de tekening dicht. Haar om engelengeduld vragende ontwerpen worden volledig vanuit de losse pols opgezet en ingevuld. Een zeer arbeidsintensief proces waarbij de kunstenares in een haast meditieve trance raakt.

Tevens maakt zij ook abstracte schilderijen. Deze kunstwerken zijn warm , kleurrijk en vrolijk. Door middel van verschillende technieken worden de kunstwerken door velen als positief en fantasierijk ervaren.

Tekeningen op glas.           Schilderijen.           Experimenten.            Contact.